Hlavní nabídka
Odrůda |
Popis |
Varný typ |
Marabel |
Raná odrůda s velmi dobrou chutí, Hlízi jsou žluté, hladké, oválné se žlutou dužninou. Dobře skladovatelná. |
BA |
Finka |
Velmi ranná odrůda s vysokou jakostí. Sytě žlutá dužnina s typickou bramborovou vůní. |
B |
Anushka |
Velmi raná salátová jakostní konzumní odrůda s pevnou konzistencí. Dobrá stolní jakost, lákavá slupka a mělká očka jsou dobrými vlastnostmi naší salátové odrůdy Anuschky s žlutou barvou dužniny. |
AB |
Madeleine |
Raná- |
AB |
Laura |
Poloraná odrůda se sytě červenou slupkou. Hlízi jsou dlouze oválné se sytě žlutou dužninou. Dobře skladovatelná. |
B |
Brambory baleny po 25 kg.
Prodáváme také krmné brambory.
Prospěšnost brambor
Brambory obsahují velká množství stopových prvků jako draslík, hořčík, vápník, železo, zinek, fosfor, měď, fluor, sodík, chrom a další. Z nejvýznamnějších vitaminů v bramborách lze zmínit především vitamin C. Obsah vitamínu C kolísá, v závislosti na době a způsobu uskladnění brambor v rozmezí 10–25 mg/g. Obsah vitamínu C a schopnost brambor uchovávat tento vitamín činí z brambor tzv. ochranou potravinu proti kurdějím. Ve výživě brambory plní dále funkci objemovou, protože zatěžují trávicí soustavu a sytící. Brambory poskytují dostatek energie ve formě sacharidů.
Slupka navíc obsahuje vitaminy skupiny B, jako niacin, kyseliny pantotenovou a velice prospěšnou kyselinu listovou. Ta hraje důležitou roli při krvetvorbě, pro plodnost a zdravý vývoj plodu v těhotenství.
Brambory jsou čtvrtou nejdůležitější plodinou po kukuřici, pšenici a rýži. Používají se vařené, pečené, smažené či jako surovnina pro výrobu dalších pokrmů. Patří k nejvyváženějším zdrojům obživy, které lidstvo má. Kvalita dnešních brambor v obchodech je stále více špatná, a proto se snažíme tuto skutečnost změnit a umožnit Vám nákup přímo u nás pěstitelů. Proto se snažíme pěstovat a prodávat Vám chutné a kvalitní brambory po celý rok.